lördag

Fy FY FYYYYYYYYY!!


Så ser Kalle ut efter att jag för sjunde eller kanske tolfte gången bannat han för att han försökt fånga höner. Om han då åtminstone försökte ta skatan som också tror att hon är en höna eftersom hon stjäl mina ägg och äter upp mer hönsmat än alla andra tillsammans. Men inte det inte.

Roligast tycker han det är att låtsats vara höna så pass bra att hönerna tror att han är en höna och dom inte märkt av att han står mitt ibland dem. Då sätter han iväg så det det sprutar fjädrar och högkacklande tuppar åt alla håll. Tre av kycklingarna såg jag hade tagit sin tillflykt till vedhögen där de stack upp sina huvuden bakom varsitt vedträ och spanade läget innan de vågade sig över gårdsplan och hemöver igen. Dessutom hade någon valt att lägga sitt jungfruägg bland alla vedpinnar. Mesiga tuppar som inte hackar han i skallen och sätter tuppklorna i nacken på han och jagar han till skogs när han röjer runt bland dom på det sättet. Tur att han har så klena tänder och liten mun att den inte ens når runt en hönhals utan bara orkar hålla tag i en fjäder här och där.

2 kommentarer:

DeBeer sa...

Jag skall han stanna på Torpet får han hålla sig ifrån Pullorna!!!

Anonym sa...

Men han ser ju ut att skämmas iaf...lillKalle. Du skriver jätteroligt Elin! Jag ser precis för mitt inre hur det går till hos er med alla djuren.
Ma.