lördag

Husmorsdag

Uppe före tuppen var jag idag och har ju därför hunnit en hel massa saker. Det kändes inte som det var en dag för ridning utan det blev en dag i köket och en utflyktssväng.


Före frukost hade jag bakat dinkellimpa med äpple och honung och kokat rabarbermarmelad med vanilj och citron. Det satt fint till förmiddagsfika även om jag tyckte det fattades salt och att det smakade varken äpple eller honung av brödet. Marmeladen däremot smakade gott, söt och syrlig på samma gång.

 Sen åkte förra sommarens smörblommor i pannan och jag klippte till en kjolväska. Hästarna fick lunch och tre fick komma in för upptorkning och rengörning. Det är ingen rolig tid att vara hästägare nu.

 Kokade tomatsoppa till lunch vilket vi gör ganska ofta. Idag blev den smaksatt med chili, timjan, rosmarin och oregano samt en rejäl vitlöksklyfta och en snus koriander. En av de bättre tomatsopporna jag gjort på länge faktiskt så det vore bra om jag kom ihåg den. Jag gillar när de är starka och mustiga och inte bara smakar lök, buljong och burktomat.

I lador och fjös kan man hitta både det ena och andra och ett sådant besök gjordes hos Fastra min.. En sele, en släde och fyra par skaklar blev dagens fynd och ska hämtas när snön försvunnit igen. Tack för det!

3 kommentarer:

DeBeer sa...

Älskar både Rabarber & Tomatsoppa så jag önskar att jag vore där istället för att sitta i Sumpan och hosta sönder lungorna!!!
I kylsåpet ligger dock fler knippen med grön sparris och väntar så imorgon blir det att koka Hollandaise :-)

elin sa...

Kom hit ska jag bjuppa dig på soppa :)

Anonym sa...

Vill se kjolväska!!
Jonsa