fredag

Följeslagare med hovis

 Ibland får jag följa med på hovslagarresa när Harry ska ut till sina kunder. Det är jätteroligt och för mig blir det som att åka på studiebesök. Ofta är det fina stall och fina hästar jag får se. För att inte tala om allt roligt prat och historieberättande som blir. En och annan kopp kaffe kan det bli samt att en och annan höna följer med mig under armen på väg hem.
 Den här gången var det en stor häst som fick fötterna fixade. Som ni ser kan Harry sitta på hans bakhas medan han verkar. Det är ett sätt som han bara använder på ett fåtal hästar om det är tungt så prova inte nästa gång du ska kratsa hovarna, det är lätt att följa med in under hästmagen om det vill sig illa.

Utrustningen som han använder under en verkning är klinga, klubba, rasp, hovkniv och verktång samt ögonmåttet. Det sistnämnda är ett viktigt verktyg för att se att vinklarna stämmer för hästen så att den hamnar i balans. Sen behövs det ju lite egenskaper som vänlighet, tålamod och benstyrka om hästen inte vill samarbeta på en gång.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vart hittar du hönorna? jag skulle behöva utöka mina 3st
Kicki

Karolina Sundqvist sa...

Häftigt jobb Harry gör, tycker jag!
Instagram är en kamera app på iPhone som man kan lägga upp sina bilder på, lite som en bildblogg! Har du iPhone tycker jag absolut att du ska skaffa den!

elin sa...

Kicki- det är inte så ofta det händer att jag kommer hem med hönor som man kan tro. Men vi funderar på beställa ett gäng.

Karro- aha, vet ju knappt vad en iPhone är...