måndag

Arbetskväll

Jag är glad och nöjd över att jag hann med så mycket ikväll. Klockan är visserligen inte så mycket men det är lite att ta reda på inomhus också, typ tvätt, fixa matlåda och min egen hygien. Efter en god middag som Harry fixat gick jag till stallet och han till hundgården. Storstövar'n Tulo har ju varit på rymmen flera gånger om dan i dagarna tre. Han kan klättra förstår ni. Snälla bygubbar har fångat in han och stängt in han, knytit fast han både ute och inne och ändå är han på rymmen för han kan ju öppna dörrar och slita av kättingar också. Men nu ska hundgården vara säkrad både med plank och fler eltrådar med ström på, så kanske Tulo Houdini håller sig där han ska vara.

Själv har jag grejat med hästarna och deras utrustning. Jag har provat ut vilka bett som passar på Fia och Savanna och äntligen bestämt mig för vem jag tycker ska ha vad. Alla huvudlag som var med på regnskurarna i lördags är uppsmörjda nu när de torkat, liksom mina skor. Herkules, Savanna och Fia fick komma in en stund och vila sig från bremsarna som vaknat till liv och då passade jag på att reda ut Savannas hovskägg, gulla med Fia som bara älskar när man kammar och petar på henne och borstat av Herkules.
Hälsade på Vilja i hagen och fångade in en Knubben som inte alls hade någon lust att gå in och ställa sig i en box. Lite gladare blev han då han också blev riktigt borstad och gullad med. Och precis innan jag gick in flyttade vi en av de engelska bruttorna till en box i stallet där hon ska få ligga och ruva sina fem ägg. MaffiaMärta ligger där sen någon vecka tillbaka och ruvar på tio ägg. Vi flyttar dom dit för att det inte ska bli så trångt i redena i hönshuset för vi har ju varit med om att de andra hönorna lägger ägg uppepå dom som ruvar och sen är det ett himla mixter med att skilja på vilket ägg som är vilket när surhönan har rullat alla in under sig.


2 kommentarer:

Gudrun sa...

Vi kommer någon kväll framöver o spanar in alla dina fina djur. T vill så gärna provrida, om han får :)
kram Moss

elin sa...

Går fint det, imorgon går inte men sen är det fritt fram. Han får välja på stor eller liten häst :)