lördag

Körning för hela slanten





Det blir nästan bara helguppdateringar nuförtiden. Men det är ju bara i dagsljus det går att ta bilder.

Som synes på filmen så kommer Knubben i selen igen! Det har bara tagit ett halvår att få honom smärt efter förra sommarens bete. Så vi började lite enkelt med draglinorna idag. Som vanligt är han superkool. Det enda som märktes av att det var länge sen han drog något var att hastigheten kröp ner till snigelfart. Han var ju faktiskt tvungen att koncentrera sig för vi testade ju ett nytt bett samtidigt. Ingen pardon här inte. Efter avslutad körning fick han fötterna fixade också.

Yra gjorde samma jobb som Knubben idag. Det gick bra och hon svänger fint för bettet och det är dags för fasta skaklar imorgon. Jag har ett litet mål om att sätta ihop henne med någon av de andra två i ett par såsmåningom.

Mylta red jag 7 varv runt gårdsplan. Hon skötte sig lika exemplariskt som de andra två. Hon står som ett ljus när man sitter upp och när vi var klara fick hon hovarna fixade.

Maja fick sig en skrittur runt byn innan det blev mörkt. Hon blev skitarg på mig när hon inte fick sno kvistar längs vägen och den argsinta kobran i henne kom fram. Hon har ett humör som jag aldrig stött på förr. Men vi kommer bättre och bättre överrens. Det blev en hel del skänkelvikning, öppna och sluta längs vägkanten. Det märks väl att hon är mycket svag i sitt högra bakben.

Herkules reds av Harry precis som vanligt. Herkules blir bara snällare och snällare för var dag som går. Han har blivit stor och har inte så många unghästfasoner för sig längre. Han var pigg och glad under ridturen precis som han brukar om än att startsträckan kan vara lite lång för honom.

Fia blev bara borstad medan hon petade i sig kraftfodret. Idag bestämde hon sig för att det är dags att ta av sig vinterkostymen. Jädrar vad hon fällde.

Inga kommentarer: