lördag

Lördag


 Savanna tömkördes för första gången sen hon kom till oss. Herkules utrustning passade sisådär men får duga så länge. Hönshuset och dess invånare var superläskigt men efter lite övertalning så var det helt okej med flaxande hönor runt fötterna också. Och om sanningen ska fram så är jag superimpad av alla ägare till vita hästar för fy tusan vad man får borsta för att dom ska se prydliga ut. Särskilt efter klaffsande i leriga vattenpölar och rulllande i skitiga hagar. Tur att vi bara har en vit.


Vårtecknen är här. Dikning runt grinadar och foderförvaringen behövdes. Med yxans hjälp försvann vattnet runt balen iallafall. Nere på Lillsjön såg vi skymten av vita fåglar men framför allt hördes det att svanarna har kommit.

 Flera hästar har blivit verkade och rejält borstade. Mylta har fått sig ett rejält ridpass på över en timme. Jag tror att både ryttare och häst var trötta när dom var klara. Knubben har blivit tömkörd och var direkt olydig, det är inte likt han men lite roligt att se. Dessutom har det varit finfrämmande här som satt lite på Fia. Tyvärr fastnade dom inte på bild, men kanske nästa gång.

Mellan häst- och stallarbete spanar vi. Med kikare och kameror tittar vi både efter rävar och duvhöken och lockar även "påhälsare" att titta ut genom fönstren. Båda djurslagen har vi sett flera gånger under dagen. Duvhöken är en hona och är stor som ett hus, måtte hon inte få smak på höner säger jag.

Inga kommentarer: