söndag

Arga katter får rivet skinn

Det har varit slagsmål i hönshuset i lördags, mitt på ljusan dan dessutom. MaffiaMärta och EttrigaEva blev osams om några gyllene korn och rök ihop så fjädrar rök och blodet rann. Ett tag var jag tänkt att ringa polisen för att få hjälp att skilja dem åt men Lilltuppen blev mig behjälplig och två utslagna hönor hittades lite senare i var sin ringhörna. MaffiaMärta som ju faktiskt är ensamstående mor fick lov att flytta till stallet med sina telingar då hennes blåögon svall igen och de begynnande blomkålsöron gjorde henne både döv och blind och därmed oförmögen att sörja för sina små. Efter några timmars tillsyn och lite hjälp med maten så såg vi ju att hon kommer att krya på sig. Och eftersom vi tycker att hon trots slagsmålsincidenten är en mycket bra mamma så fick hon behålla sina kycklingar och de hjälper henne nu att finna både mat och vatten.
EttrigaEva kom undan med ett blåöga och lite rivsår runt näbben så hon fick stanna kvar i hönshuset för ihopläkning och tillfriskning på egen hand.

2 kommentarer:

DeBeer sa...

Jösses! Det går livat till på Torpet!

Anonym sa...

Men herreminje töcke bråkstaka du ha i tupphuse! E dannan kanske int kan va i lag nå mer? Va tur lilltuppen kun hjälp dä. Men je unner hur ha jol dä?
Ma.