måndag

Intresseklubben antecknar

En vanlig stalldag innebär oftast mer skottkärrekörande än något annat. 
Det är tur att jag tycker det är roligt.

 De flesta kvällar består av skitgöra hos oss. Det är inte så glammigt att ha uppstallade hästar om man får göra mockningen själv. Ungefär två kärror skit  åker ut i takt med radions skrålande varje dag. Sen ska det in rent spån också.

 I vissa boxar ser det värre ut än i andra. Det är den minsta hästen i den största boxen som får till det värst. Synd att jag inte hann måla innan hon flyttade in för det blir en himla massa skurning innan färgen kommer att fastna.

Skitgrisen Mylta har fått kvällsmat och gör sig redo att trycka rumpan mot väggen ännu en natt. 

 Minst 7 skottkärror hösilage körs åt olika håll varje dag. Ut i hagarna och in i stallet ska det fördelat över dagen. Är det riktigt kalla dagar går det dubbla kärrantalet per dag. Några kilon havre och annat kraftfoder försvinner också ner i hästmagarna morgon och kväll.

 Troget sitter Skott och väntar på att han som är ute i andra ändan av vattenslangen ska komma tillbaka och  varje gång sitter han och stirrar på dörren. Så vickar han lite på huvudet när slangen rör sig.
En gång om dagen, ibland oftare, fylls "termosarna" ute i hagarna på. Slangen ska då både rullas ut och rullas in.  Hinkarna i boxarna fylls ju också inför natten för dom som står inne.

Summasummarum kan man ju säga att det är en djäkla massa jobb för att få rida en timme ibland.

7 kommentarer:

DeBeer sa...

Jäklar vilken dyngspruta!!!

Camilla sa...

Vilket härligt inlägg! :)

Anonym sa...

Det har jag misstänkt länge och är full av beundran eller.... undran.. hur i hela ... hinner hästfolket och hur prioriterar dom???
;-) Jonsa

karin sa...

Vilket fint kort längst upp!
Ni har skaffat er mer dagligt arbete... behöver inte vara göralös precis. Undrar varför hästarna stö baken mot väggen när de skiter? De gör dom ju inte ute...
Ma.

Karolina Sundqvist sa...

Vilken skit-häst :P Och söt hund! Jag vill tacka sååå mycket för det superfina kortet och gulliga plåstren som dök upp i min låda igår :) Kramar till er på torpet!

elin sa...

Ma och Jonsa- ska försöka svara på era frågor nån dag ;)
Erica- hon kan hon.
Karolina- kram till dig också och grattis till jobbet!

Anonym sa...

hej!
Detär nog ärftligt och/eller rasbundet. Disa älskar att trycka upp arslet i väggen eller ännu hellre lägga hela härligheten i krubban. Till min förtret som får skura den...:-)
Ha det!
Hanna